Cupa Vailor a ajuns la editia a 44-a

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Salaj, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj organizeaza maine etapa pe vai a celei de-a 44-a editii a Cupei Vailor. Etapa pe vai va avea loc in 11 zone ale judetului: Cupa Vaii Agrijului la Scoala din Romanasi, Cupa Vaii Almasului la Scoala din Almas, Cupa Vaii Barcaului la Scoala din Camar, Cupa Vaii Crasnei la Scoala din Cizer, Cupa Vaii Salajului la Scoala din Dobrin, Cupa Vaii Somesului (I) la Scoala din Galgau, Cupa Vaii Somesului (II) la Scoala din Somes Odorhei, Cupa Vaii Somesului (III) la Scoala din Garbou, Cupa Vaii Zalaului la Scoala din Chiesd, Cupa Oraselor la Scoala Gyulafi L. din Cehu Silvaniei si Cupa Municipiului Zalau la Scoala Mihai Eminescu din Zalau.

Competitia este rezervata elevilor din clasele III-VIII, de la scolile gimnaziale din judet, la disciplinele sportive atletism (4 probe), handbal, volei si minifotbal, angrenand la etapele pe scoala, localitate si pe vai aproximativ 3500 de elevi.

De mentionat ca la etapele pe vai, un rol important in organizare il au dascalii scolilor organizatoare, iar in unele zone si autoritatile locale, care au facut investitii serioase in bazele sportive. Etapa pe vai se constituie prin sprijinul organizatoric al profesorilor de sport de la CSS Zalau si LPS Avram Iancu Zalau, printr-o veritabila actiune de selectie pentru sectiile de performanta.

La etapa finala pe judet, care se va desfasura sambata viitoare, la Zalau, se vor califica primii doi elevi de la atletism si echipa de pe locul intai de la fiecare disciplina sportiva, urmand sa participe aproximativ 450 de elevi.

Cupa Vailor este considerata cea mai mare competitie de masa din judet si una dintre cele mai mari din tara, datorita numarului mare de elevi angrenati in aceeasi zi la miscare.

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Salaj a alocat pentru editia din acest an suma de 4.900 de lei pentru premii, constand in cupe, trofee si diplome atat pentru etapa pe vai, cat si pentru cea finala.

Leave a Comment